Er is veel discussie over de toekomst van ons pensioenstelsel. Moeten we naar individuele potten, moet doorsnpensioenee premie blijven of leeftijdsafhankelijke premie worden en wat te doen met de intergenerationele solidariteit? Volgens mij zit de oplossing in een andere benadering.

Ooit hadden we levensloop. Volgens velen een kansloze missie maar er zaten toch heel veel goede dingen in. Inmiddels bestaat de regeling al lang niet meer. Waarmee zouden we de pensioenopties uit kunnen breiden om pensioen aantrekkelijk te maken voor werknemers? Niet van het is alleen iets voor later maar het is ook iets voor nu. Naar mijn mening moeten we toe naar een flexibele inkomensvoorziening die in verschillende levensfasen ingezet kan worden. Meer opties zijn, behalve voor werknemers, ook voor werkgevers aantrekkelijk. De diverse extra opties houden werknemers naar verwachting duurzamer inzetbaar en vergroten als ‘smeermiddel’ in ieder geval de kansen en mogelijkheden bij het te voeren personeelsbeleid. De financiering is dan (deels) geregeld.

Wat als de extra opties zouden worden:

  • Gebruik voor tijdelijk verlof voor bij- of omscholing. Met een deel (eventueel af te bakenen) kan een (aanvullende) studie worden gefinancierd. Investeren in je eigen carrière met een deel van je pensioengeld.  Voordeel voor jezelf en bovendien voor het verloop van je carrière
  • Gebruik bij eventuele werkeloosheid.
  • Gebruik bij arbeidsongeschiktheid
  • Gebruik voor een sabbatical
  • Gebruik voor een mantelzorgperiode
  • Gebruik voor ouderschapsverlof
  • Met een deel van het pensioengeld af kunnen lossen van hypothecaire schulden

Naast deze opties kunnen er uiteraard allerlei andere zaken met het pensioen geregeld worden zoals deeltijdpensioen, overbrugging AOW etc. Met deze nieuwe opties is de ‘pot’ pensioengeld ineens voor iedereen interessant. Immers, op elke leeftijd zijn er mogelijkheden.

Uiteraard zitten er veel haken en ogen aan en moet een en ander goed worden uitgewerkt. Maar als we de pensioenpot kunnen transformeren tot een persoonlijke financieringsbron dan geeft dat ook werkenden lucht waar dat nodig is kan er wellicht op andere momenten wat meer worden gespaard.

Deze benadering vraagt veel van alle partijen maar ik ben van mening dat het sterkere betrokkenheid en daarom meer draagvlak zal creëren voor de pensioenregelingen.

Dit artikel is met toestemming van Pensioen.com geplaatst. Eerder gepubliceerd op 14 oktober 2016 door Harry Stomphorst op Pensioen.com.

Start typing and press Enter to search