Skip to content

Aut of office

Iemand met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april 2021 de NVA Autismeweek 2021. Tijdens deze week zal onder andere aandacht worden gegeven aan de positieve effecten van fysieke beweging op de mentale gezondheid: zeker ten tijde van corona een belangrijk aandachtspunt.  

In de Autismeweek wordt ook aandacht besteed aan de vraag of autisme wel een beperking is. Mensen met autisme verwerken namelijk informatie die ze krijgen in hun hersenen op een andere manier dan mensen zonder autisme. Dit heeft zeker ook voordelen, zoals:  

  • Hoge mate van logica  
  • Analytisch denkvermogen 
  • Loyaliteit 
  • Oog voor detail 
  • Eerlijkheid – waaronder ook een meer directe vorm van humor 
  • Technisch inzicht 
  • Focus 
  • Een andere, van het normale afwijkende blik 

Voor Emanon Information Services B.V. zijn dit allemaal redenen om – in een arbeidsmarkt waar het moeilijk is om softwareontwikkelaars te vinden – ons te richten op juist op deze groep. Het overgrote deel van onze 8 collega’s heeft dan ook een voorsprong in het autistisch spectrum, waarbij we de potentie verder ontwikkelen door middel van begeleiding, opleiding en natuurlijk het bieden van een fijne werkomgeving.  

Het resultaat? Top en tevreden collega’s, veel werkplezier en humor, veel persoonlijke groei, tevreden klanten en het besef dat we samenwerken aan een sterk groeiend bedrijf. Daarnaast, zoals een prospect dat laatst aangaf over het bedrijf waar zij werkt: “wij zijn geen social enterprise, elk bedrijf zou in de kern sociaal moeten zijn”.  

Het jammere is momenteel wel dat ook wij de Corona-regels in acht willen en moeten nemen. Hierdoor werken ook wij met name vanuit huis en spreken we elkaar dus eigenlijk ook alleen maar via Teams en Zoom en is er beperktere persoonlijk contact. Anderzijds, volgens mij vinden de meeste collega’s dit in het algemeen eigenlijk ook wel best zo: de dag is hierdoor een stuk efficiënter en eenvoudiger te structuren en werken kan ook gewoon vanuit huis.  

Ik kijk er in ieder geval naar uit wanneer de melding weer gewoon is “Out of office” in plaats van “Aut of office”.