Skip to content

UPO WebConnect ondersteunt plateau 3 van het pensioenregister

Emanon heeft met UPO WebConnect de conformiteitstoets van het Pensioenregister succesvol doorlopen. Hiermee wordt Plateau 3 volledig ondersteund door Emanon’s UPO WebConnect.

Door de uitgekiende opzet van UPO WebConnect kunnen de reeds eerder aangeleverde gegevens van de gebruikers van UPO WebConnect nu als een Plateau 3 gegevensset aangeleverd worden: Hierdoor zijn alle klanten van onze SaaS-oplossing UPO WebConnect over op Plateau 3.

Achtergrond
De Stichting Pensioenregister heeft in 2015 besloten om www.mijnpensioenoverzicht.nl

uit te breiden en te vernieuwen via het programma ‘Doorontwikkeling Plateau 3’. Een belangrijke nieuwe functionaliteit in Plateau 3 is het tonen van uitkomsten bij andere leeftijden dan de normleeftijd. Hiervoor biedt www.mijnpensioenoverzicht.nl drie opties, te weten:

  1. U kunt indicatief rekenen door vervroegingsfactoren aan te leveren.
  2. U kunt in uw antwoord aan het Pensioenregister voor alle gevraagde leeftijden al vooraf de goede uitkomsten bepalen en deze meegeven in het antwoord aan mijnpensioenoverzicht.nl.
  3. U kunt voor de gevraagde leeftijd live de goede uitkomsten bepalen in uw antwoord aan mijnpensioenoverzicht.nl.

Nieuwe ontwikkeling
Emanon onderzoekt momenteel tevens op welke wijze de aanspraken op de vervroegings- en uitstelmomenten van Plateau 3 bepaald kunnen worden, gebaseerd op de reeds aangeleverde gegevens.
Hierdoor zouden dure aanpassingen aan de pensioenapplicaties van klanten om dergelijke berekeningen aan te kunnen niet meer nodig zijn. Door de efficiënte structuur en gegevensopzet van UPO WebConnect kunnen deze berekeningen in UPO WebConnect kostenefficiënt uitgevoerd worden.

Voor meer informatie over UPO WebConnect, zie www.emanon.nl of neem contact op met Dennis Nohar via dennis.nohar@emanon.nl of 06 3194 26 30.