Skip to content

5 tips om jouw werknemers met kerst te verwennen

Kerst is de tijd om te geven! Tijd om jouw werknemers te laten zien hoeveel ze voor je betekenen, je waardering voor hun werk en inzet te tonen en ze daardoor wellicht langer aan je bedrijf te binden.  Er zijn allerlei manieren om iets leuks voor jouw werknemers te doen.  Hier krijg je een aantal handige en leuke tips.  

Tip 1: Een kerstborrel op afstand 

Zeker in deze Corona-periode is een gezamenlijke borrel een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. Dit kan ook op afstand. Stuur jouw werknemers een borrelpakket en organiseer een gezellige bijeenkomst met Zoom of Teams. Vraag, voor het samenstellen van een borrelpakket, wel even naar allergieën en of jouw werknemers alcohol drinken.  

Tip 2: Een persoonlijke touch 

Met een persoonlijke kaart of een persoonlijk cadeau laat je aan jouw werknemers zien dat ze niet een radartje in een grote machine zijn, maar dat ze een persoonlijke relatie hebben met hun werkgever en hun bedrijf. Geef een werknemer met groene vingers een zakje zaadjes, of die voetballiefhebber een voetbal met zijn naam erop. 

Tip 3: Kleding maakt de werknemer 

Mensen vinden het heerlijk om bij een groep te horen en zich daarmee te kunnen identificeren. Om dat gevoel te versterken bij jouw collega’s, is het een leuk idee om kleding te schenken met het logo van het bedrijf erop. Denk aan t-shirts, truien, mutsen of sjaals. Bovendien, als ze de kleding dragen, promoten jouw werknemers jouw bedrijf. Spannender maken? Laat een QR-code naar een speciale pagina op je website erop zetten. Als de QR-code wordt gescand met een mobiele telefoon, dan word je doorverwezen naar de webpagina met bijvoorbeeld een speciale kerstgroet. 

Tip 4: Speel een spelletje 

Niet alleen kinderen vinden spelletjes geweldig, maar volwassenen ook. Online zijn er veel manieren om spelletjes tegen elkaar te spelen. Maak een speciale quiz met leuke weetjes over jouw werknemers, of speel een bordspel tegen elkaar. Het zorgt voor plezier en saamhorigheid. Een virtuele borrel in combinatie met een pub quiz is (uit eigen ervaring!) een gezellig en prima alternatief voor een normale bedrijfsborrel. 

Tip 5: Geef uw werknemers de mogelijkheid te investeren en te profiteren 

Een manier waardoor jouw werknemers de kans krijgen om meer vermogen op te bouwen, zonder dat je de portemonnee open hoeft te trekken, het kan! Geef jouw werknemers certificaten van aandelen in het bedrijf. Leuk voor jouw werknemers om te krijgen (en het heeft voordelen voor jouw bedrijf ook)!  

Met aandelen of certificaten in het eigen bedrijf zet je de doelstellingen van jouw bedrijf en jouw werknemer op één lijn: zorgen dat het bedrijf zo veel mogelijk winst maakt. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit van jouw werknemers hierdoor stijgt. Jouw werknemers voelen zich bovendien meer verbonden met jouw bedrijf.  

Emanon heeft een speciale webapplicatie ontwikkeld om de invoer en administratie van werknemersaandelen en -certificaten te ondersteunen: PeopleStock. PeopleStock omvat zowel een platform voor administrateurs als voor de deelnemers. Het is eenvoudig in gebruik en wordt aangepast op basis van jouw wensen en eisen. Bel voor meer informatie naar +31 (0)26 4451302 of mail naar info@emanon.nl.