Over ons

Algemeen

Emanon Information Services bestaat al sinds 1987. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten al meer dan 33 jaren met onze kennis en applicaties mogen helpen met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Tot onze klanten behoren pensioenfondsen, vermogensbeheerders, trusts, stichtingen, alternatieve fondsbeheerders en ondernemingen met financiële werknemersparticipatie.

Historie

2020: Lancering van Mitarbeiterkapitalbeteiligung.de, onze website specifiek voor financiële werknemersparticipatie in de Duitse markt.

2019: Emanon wordt lid van DNHK voor het uitbouwen van het zakelijke netwerk in de Duitse markt. We laten een verdere groei zien van onze activiteiten en verwelkomen de 5e collega binnen ons bedrijf.

2018: Emanon versterkt haar positie in de Duitse markt met het partnerschap met S-MBS, een dochteronderneming van Sparkasse Siegen.

2017: Start met de omzetting van onze applicaties van Microsoft ASP.NET WebForms naar MVC5. Emanon Webapplications B.V. wordt hernoemd Emanon Information Services B.V..

2015: Lancering van de Assets Data Service, Emanon’s financiële dataservice.

2015: Emanon wordt lid van het SNPI en AGP, respectievelijk het Nederlandse en het Duitse platform voor de bevordering van financiële  werknemersparticipatie.

2011: Ontwikkeling van UPO WebConnect, onze oplossing voor het geautomatiseerd genereren en levering van Uniforme Pensioen Overzichten (UPO’s) aan het Nederlandse Pensioenregister.

2009: Ontwerp en realisatie van onze unieke event-driven historische database-model en de integratie met het Phaedrus platform, waarmee feitelijk de eerste private blockchain een feit is (nog voordat het een naam had).

2002: Implementatie van de SaaS-versies van Assets bij onze klanten, waaronder Ballast Nedam, DHV, Grontmij, Media Groep Limburg, PBO-D en Tauw.

2001: Realisatie van het Phaedrus platform, ontwikkeling van de webversies van Assets en PeopleStock. Hierdoor konden de applicaties als webapplicaties beschikbaar worden gemaakt voor onze klanten.

1998: Ontwikkeling van PeopleStock voor het efficiënt beheren van werknemersparticipatieplannen.

1996: De Assets-applicatie wordt door Emanon B.V., de opvolger van Phaedrus B.V., teruggekocht van CMG, nu CGI.

1994: Verkoop van de Assets-applicatie aan CMG, nu CGI.

1992: Samenwerking met CMG.

1987: Ontwikkeling en implementatie van de Oracle-versie van Assets voor de beleggingsadministratie bij grote en kleine pensioenfondsen, zoals Akzo, DHV, Hoogovens, MnServices en Stork.

1987: Oprichting van Phaedrus Informatie Systemen B.V door John Leeuwis

ONS TEAM