Emanon is nu PSO 30+ gecertificeerd! Daar zijn we ontzettend blij om!

Hoera! Emanon is PSO 30+ gecertificeerd!

Hoera! Emanon is PSO 30+ gecertificeerd!

Vanaf 1 juli 2023 is Emanon PSO 30+ gecertificeerd! Het PSO-keurmerk is een erkenning van onze inspanning om ook maatschappelijk een bijdrage te leveren.
We zijn ontzettend trots op deze certificering en willen graag met je delen wat dit voor onze klanten betekent.

Wat houdt het PSO-keurmerk in?
Het PSO-keurmerk staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Het is bedoeld om inzicht te geven in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen. Onze PSO 30+ certificering betekent dat we in de hoogste categorie vallen, waarbij we meer dan 30% van onze werkplekken beschikbaar stellen aan deze groep mensen. Dit betekent dat we op de PSO prestatieladder tot de top van Nederland behoren!

Wat betekent dit voor jou?
Heel concreet: Doe je zaken met (semi)publieke opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies of waterschappen, en heb je een SROI-verplichting? Dan kan je bij de opdrachtgever aangeven dat je een deel van de SROI-verplichting invult door samen te werken met Emanon. Door te kiezen voor Emanon draagt je onderneming bij aan het bevorderen van werk- en ontwikkelingsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl je tegelijkertijd voldoet aan de SROI-verplichting. Naast de positieve maatschappelijke impact die je als bedrijf maakt, betekent dit dus ook dat diensten en projecten van Emanon met behulp van de SROI-verplichting kunnen worden gefinancierd.

Onze visie
Sociaal ondernemen is deel van ons DNA. Niet het werk is leidend, maar de persoon achter het werk. Waar ben je goed in en wat vind je leuk? Welk niveau en tempo passen bij jou, en wat heb je nodig om jezelf verder te ontwikkelen? Niet alleen binnen jouw vakgebied, maar ook in bredere zin. Wie zich beter voelt, presteert ook beter!

Wat we concreet doen
Bij Emanon werken een aantal collega’s die om diverse redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of hadden, bijvoorbeeld als gevolg van een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), een autismespectrumstoornis (ASS) of een andere oorzaak. Het zijn collega’s die minder kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Wij bieden hen die kans.

De collega’s die voor ons kiezen, hebben talent voor en affiniteit met ICT. We leiden ze op, laten ze projecten uitvoeren en geven ze de juiste begeleiding bij het werk. Samen evalueren we en geven we verbeterpunten aan. Zo bouwen we samen ervaring op.

Meer weten?
Wil je verder praten over onze certificering en wat dit voor jouw onderneming betekent?
Neem gerust contact met ons op!